Deze website wordt niet meer bijgehouden.
Zie www.bozschaak.nl voor actuele informatie over het Open Bergs Schaakkampioenschap.

Reglement kampioenscompetitie BSV / Open Bergs Kampioenschap 2013-2014

Artikel 1
De clubkampioen van BSV wordt in het seizoen 2013 – 2014 bepaald door het hoogst eindigende BSV-lid in het Open Bergs kampioenschap.

Artikel 2
Het Open Bergs kampioenschap telt negen ronden, die volgens het Zwitsers Systeem worden ingedeeld. Er wordt ingedeeld met het computerprogramma Sevilla. De eerste vier ronden wordt ingedeeld op KNSB-rating, daarna op weerstandspunten. Binnen een puntengroep wordt gesorteerd op achtereenvolgens weerstandspunten, SB-punten, TPR (mixed), en progressieve score. Bij gelijk eindigen is deze sortering ook doorslaggevend voor het bepalen van de kampioen.

Artikel 3
Prijzengeld: 1e plaats € 125; 2e plaats € 50, 3e plaats € 25. Beste jeugdspeler (deelnemers die op 31 december tijdens de competitie nog geen19 jaar zijn) € 20. Ratingprijs voor de grootste ‘overscore’ € 20. Geldprijzen worden altijd gedeeld binnen een puntengroep. Een deelnemer kan slechts één geldprijs ontvangen. Wanneer een deelnemer recht heeft op meerdere geldprijzen, ontvangt de deelnemer de geldprijs met het hoogste bedrag; de geldprijs die deze speler niet ontvangt, schuift door naar de volgende rechthebbende op de betreffende geldprijs.

Artikel 4
Het Open Bergs Kampioenschap wordt gespeeld op de volgende 9 vrijdagavonden: in 2013 op 27 september, 11 oktober, 8 november, 22 november en 13 december; in 2014 op 17 januari, 14 februari, 14 maart en 4 april. In bijzondere gevallen kan het Bestuur een wijziging in de speeldata doorvoeren, van een dergelijke uitzonderlijke situatie zal dan aan alle deelnemers persoonlijk bericht worden gedaan. Er kan alleen worden gespeeld op de genoemde avonden. De partijen beginnen steeds om 20:00 uur.

Artikel 5
De indeling voor een ronde wordt op de woensdag voorafgaand aan die ronde na 20:00 uur gepubliceerd op de competitiewebsite www.openbergs.nl.

Artikel 6
De inschrijving vindt plaats bij de Competitieleider.

Artikel 7
BSV-leden spelen gratis mee in deze competitie. Niet BSV-leden betalen € 15,- voor het gehele toernooi.

Artikel 8
Het speeltempo is 1 u en 45 min voor de eerste 40 zetten; vervolgens 30 minuten extra voor de rest van de partij.

Artikel 9
Een deelnemer kan gedurende de competitie maximaal twee keer een afwezigheid (“bye”) aanvragen. Voor de score wordt dan een ½ geteld. Bij een eventuele derde en volgende afwezigheid ontvangt de deelnemer een reglementaire 0.

Artikel 10
Voor de ronden 1 t/m 7 is het aanvragen van een bye mogelijk tot uiterlijk 20:00 uur op de woensdag voor de vastgestelde datum van de ronde. In de laatste twee ronden kan alleen een bye worden opgenomen door een deelnemer, wanneer deze de bye(s) aanvraagt vóór de datum waarop de indeling van de 7e ronde wordt bekendgemaakt. Het te laat aanvragen van een bye heeft tot gevolg dat de deelnemer regulier wordt ingedeeld voor die ronde.

Artikel 11
Bij afwezigheid zonder kennisgeving wordt een reglementaire 0 genoteerd en wordt de deelnemer een boete opgelegd van € 2,50 tenzij volgens het Bestuur er sprake is van overmacht.

Artikel12
De uitslagen van alle partijen worden doorgegeven aan de KNSB, ter verwerking in de KNSB-ratinglijst. Deelnemers dienen daarom KNSB-lid te zijn, een Ratinglidmaatschap is voldoende. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de tijdige aanvraag van het Ratinglidmaatschap. Op verzoek van deelnemer draagt BSV € 2,50 bij aan diens aanvraag.

Artikel 13
Er wordt gespeeld met playing arbiters. Er zullen minimaal twee arbiters in functie zijn. De arbiters arbitreren niet hun eigen partij.